Startside17 VarmeModellerTekniskPriserBakerovn
VedfyringVed mål & effNS4414Om ossKontakt ossLinkerVEDFYRING
 

     

Trevirke som brensel er såkalt CO2 nøytralt, forutsatt att forbrenningen foregår som den skal. Det betyr at den mengden CO2 som frigjøres ved riktig forbrenning, tilsvarer den mengden CO2 som treet tok opp under vekst.

Nedfallsved blir ofte liggende i skogen og råtne noe som frigjør større mengde CO2 enn ved riktig forbrenning. I tillegg frigjøres metangass fra nedbrytingsprosessen som heller ikke er bra for miljøet vårt.

Det betyr overført i praksis, at skogen vil avgi sin CO2, enten du brenner veden eller ikke, noe som gjør at om du velger en annen oppvarmingskilde vil "din andel" av CO2 utslippene komme fra det du har valgt og forbrenne, med tillegg av den CO2 som skogen du ikke valgte og forbrenne gir som sum. I Nasjonale "miljø regnskap" regnes IKKE C02 utslippene fra vedfyring, da den regnes som CO2 nøytral. Vi er derfor glad for at etterspørselen etter ved går opp, med tilhørende pleie av skog og mark som du gjerne må ta del i.Vedfyring på riktig måte burde derfor være ditt førstevalg.

Vedfyring har ikke vært "inn" kontinuerlig. Billig strøm har i noen 10 år erstattet vedfyring som primær oppvarmingskilde. Mange som i dag fyrer med ved har derfor mangelfull kunnskap og erfaring med vedfyring. Dette sammen med useriøse aktører i salg av ved og mangelfulle kunnskaper hos ovns selgere gir ikke bare dårlig økonomi, men kan i verste fall kan være direkte brannfarlig. (pipebrann)

Denne nettsiden kan ikke rette opp i alt dette, men vi skal forsøke å gi deg så korrekte faktaopplysninger som mulig. Vi håper at du kan dra nytte av sidene våre om du velger en Albæk ovn®, eller om du fortsatt vil fyre med den oven du har.

SE MER OM VEDFYRING - VED I MÅL VEKT ENERGI


Kontakt oss

Til toppen av siden

Våre sider omtaler albækovn, albækovnen, albaekovn, albaekovnen, finsk, dansk, norsk, masseovn, masseovne, masseovner, steinovn, steinovne, steinovner, bakeovn, bakeovne, bakerovn, bakerovne, ved, vedovn, vedovne, vedovner, ovn, ovner, peis, peiser, peisinnsatser, ildsteder, trepellets, pelletskamin, pelletskaminer, oppvarming, boligoppvarming, mur, murer, muring, fyring, skorsteiner, ildsteder, piper, bjørk, bjørkeved, bøk, bøkeved,