Startside17 VarmeModellerTekniskPriserBakerovn
VedfyringVed mål & effNS4414Om ossKontakt ossLinker
TEGLSTEIN

De fleste ovner vi bygger har en utvendig overflate i Petersen tegl. Dette er en rustikk stein som er produsert i den hensikt og ligne en håndlaget tegl stein fra eldre tider.Den er med hensikt laget skjev med en overflate som med første øyekast ser noe underlig ut, men som gir ett helt unikt sluttresultat, og ikke minst en større faktisk overflate for varmeavgang, en annen tegl stein
 

LØKKEN

Fargen på steinen som er vist går i gult med sjateringer. Den leveres også i rødt,  rød/sort miks, samt rosa sjatering. Ovnen fremstår i en "rustikk" utførelse slik som bildene nedenfor viser. Legg merke til detaljene, og at ingen av sidene er like. Ovnen her har en fullstendig asymmetrisk form. 

        


SKUDENESHAMN

Også denne har fått sitt utseende og navn etter stedet den er bygget, som er Skudeneshamn på Karmøy i Norge. Designet er inspirert av det unike maritime miljø som preger stedet fra eldre tider der Seilskuter var en vesentlig del av stedets særpreg.

Masseovnen har fått en plattform utformet som ett båtskrog, med dreid pipe som er bundet sammen med bakveggen slik at det skal forestille masten på båten med ett seil i fortsettelsen. Ovnen deler to rom, stue og kjøkken, og bakerovnen er derfor snudd slik at denne betjenes fra kjøkkenet.

Farvene er noe variable på stein og fuger da ovnen IKKE er ferdig tørket etter byggingen. Fargen er den såkalte ROSA farve.( De siste 5 bilder i serien er er tatt ETTER at ovnen er ferdig tørket, og gir den mest riktige farve gengivelse.)

 

           

        

        


KVISSEL

Denne ovnen har varmebenk utover selve ovnen, samt at den er murt sammen med buegang til kjøkkenet. Denne ovnen illustrerer godt hva selve ovnen utgjør som for dette tilfellet er Bredde 100 cm Lengde 100 cm Høyde 180cm (uten benk og bue.)

 

 

Hvordan vil du at din egen Albæk ovn ® skal se ut ?


 

Kontakt oss

Til toppen av side

Våre sider omtaler albækovn, albækovnen, albaekovn, albaekovnen, finsk, dansk, norsk, masseovn, masseovne, masseovner, steinovn, steinovne, steinovner, bakeovn, bakeovne, bakerovn, bakerovne, ved, vedovn, vedovne, vedovner, ovn, ovner, peis, peiser, peisinnsatser, ildsteder, trepellets, pelletskamin, pelletskaminer, oppvarming, boligoppvarming, mur, murer, muring, fyring, skorsteiner, ildsteder, piper, bjørk, bjørkeved, bøk, bøkeved,