Startside17 VarmeModellerTekniskPriserBakerovn
VedfyringVed mål & effNS4414Om ossKontakt ossLinker
 

17 varme argumenter for å velge en Albækovn® :


 

 
 

Viste du at :
Albækovnen ® er muligens den mest driftsøkonomiske vedovnen på markedet med en
virkningsgrad på opp til 87 %? *. Virkningsgraden kan ikke sammenlignes med en støpegodsovn, da denne avgir alt den kan helt til forbrenningen er over, og så er det slutt. Det betyr at rommet som oftest blir kortsiktig overopphetet, mens Albækovnen ® magasinerer varmen for deretter å avgi den jevnt i en periode på ett døgn. (* Virkningsgraden forutsetter riktig fyring, samt mulighet for å stenge pipen etter at forbrenningen er over.)


 

 

Viste du at :
Det holder og fyre i ca. 2 timer pr. døgn med en Albækovn® ?
I en Albækovn ® skal for brenningen foregå med maksimalt trekk, slik at "etterbrenner" effekten i baker ovnen blir optimal. Brenntiden er derav betydelig kortere enn for en vanlig
støpegodsovn som ofte må "fores" hele døgnet i kalde perioder. Albækovnen® tar gjerne til takke med de "lettere treslag" som Gran og Poppel. Du behøver derfor ikke betale overpris for Bøk for å få fullt utbytte av ovnen.


 

 

Viste du at :
De energirike avgassene fra fyringen "etterbrennes" i baker ovnen, og gir temperaturer på over 1000 C°, noe som er umulig i en støpegodsovn?
Ved hjelp av de forvarmede gasser fra den første forbrenningen i brennkammeret, settes gassene i turbulens i bakerovnen, noe som igangsetter nok en forbrenning. En støpegodsovn vil kort og godt smelte ved disse temperaturer og mye av energien fra veden går derfor til spille.


 

 
 

Viste du at :
Du kan steke Pizza på bare 3-5 minutter i bakerovnen ?
Det er i bakerovnen at gassene fra forbrenningen oppnår mer enn 1000 C°. Steinene i ovnen vil derav ha lagret varme nok til at ovnen holder mer enn 300 C° i mer enn en time etter at fyringen er overstått. Bakerovnen vil deretter falle, men holde seg over 200 C°, ofte i inntil 8 timer etter av forbrenningen er avsluttet. Ekte italiensk Pizza skal stekes på drøyt 300 C°, noe som er umulig i en elektrisk komfyr. Du kan derfor lage hva som helst i en Albækovn ®. Du behøver heller ikke vaske ovnen etter bruk. "Etterbrenneren" brenner bort samme hva det skal være.


 

 

Viste du at :
Albækovnen ® ikke krever mer plass enn en vanlig støpegodsovn ?
Årsaken er at overflate temperaturen er betydelig lavere, noe som gjør at avstand til møbler og andre brennbare materialer ikke behøves.
Målinger viser at overflate temperaturen ikke overstiger 60 C° De fysiske mål for en Albækovn ® er fra 1 x 1 meter og oppover, avhengig av plassen som er til rådighet og dine ønsker om utforming.


 

 
 

Viste du at :
Albækovnen® kan leveres med varmeveksler for varmtvann og gulvvarme ?
Selv om man ønsker å fyre med ved, er det uten tvil komfortabelt med ett oppvarmet     badegulv basert på vannbåren varme. Varmeveksleren vi kan levere mot tillegg gir en effekt på 5-700W noe som rekker til for de fleste baderom. Du kan også benytte varmeveksleren til oppvarming av forbruksvann til dusj eller vask. I hytter og fritidshus leveres som oftest selvsirkulerende system uten behov for elektriske pumpe.


 

 

Viste du at :
Luften du puster inn blir ikke "brent" og skadet med en Albækovn ®.
En vanlig støpegodsovn tiltrekker støvpartikler fra rommet som "svies" på den varme overflaten. Dette skjer ikke på en Albækovn ®, da overflate temperaturen ikke overstiger 60-65 C°. Du vil derfor oppnå en bedre luftkvalitet innendørs, sammenlignet med en støpegods ovn.


 

 
 

Viste du at :
Det er KUN miljøvennlige materialer i en Albækovn ®
Moder jord har gitt oss de mest holdbare og miljøvennlige materialer for bygging av ovner, noe en Albækovn ® utnytter til fulle. Ovnen består egentlig av 2,5 - 3 tonn forkjellige typer leire og sand, (teglstein er brent leiere), samt litt støpejern og glass til luker og spjeld. Vi som bygger ovnen behøver ikke hansker eller annen beskyttelse for huden da sement og lignende er fremmedord i en Albækovn ®.


 

Viste du at :
Riktig forbrenning av trevirke er CO2 nøytralt ?
Trevirket avgir en tilsvarende mengde CO2 ved forbrenningen som treet tok opp under vekst. Om du velger en annen oppvarmingskilde enn trevirke, vil "din andel" av CO2 utslippene utgjøre den CO2 du faktisk frigjør + CO2 fra det trevvirke du unnlot å brenne, og som nå ligger i skogen og råtner for på den måten og frigjøre din egentlige andel" av CO2 utslippene, med tillegg av metangasser. Fyring med ved er derav den mest miljøvennlige oppvarming om det gjøres riktig.


 

 

Viste du at :
Vi som bygger Albækovnen ® har vår bakgrunn som murere, og tilbyr tilleggsarbeider etter de beste Danske håndverks tradisjoner ? Integrering som tilstøtende vegger, bueganger m.v. er ofte del av vår leveranse. Dine ønsker og behov er vårt oppdrag.


 

Viste du at :
Vi som bygger Albækovnen ® har levert ovner og murarbeider fra Spania i syd til Norge i nord. ? Oss bekjent er vi de eneste ovnsbyggere som bygger ovner i flere land. På den måten har vi fått erfaring i svært forskjellige behov for oppvarming og matlaging, noe som kommer alle våre kunder tilgode. En Albækovn ® tilpasses deg og dine behov så langt det er mulig.


 

 

Viste du at :
Albækovnen ® er ett håndverksprodukt tvers igjennom  ?
Det finnes ingen prefabrikkerte elementer i ovnen, noe som gir lengre levetid og enklere vedlikehold. Enklere reparasjoner som t. eks sprekkdannelser i fuger kan utbedres av deg som kunde i samråd med oss, ved hjelp av den leirmørtel vi alltid setter igjen der vi har bygget en ovn. 

Viste du at :
En Albækovnen ® kan bygges nær hvor som helst ?
Den passer like godt i eneboliger og i fritidshus, som i restauranter og vertshus. Albækovnen ® er det naturlige samlingsted for sosial omgang med familie, venner og   bekjente, gjerne med en matbit fra bakerovnen. Bildet er av et økologisk Halmhus under bygging i Nord-Jylland . Mange av ovnsbildene er fra ovnen vi har laget der.


 

 

Viste du at :
En Albækovnen ® gir en varig verdiøkning for enhver eiendom ?
De mange fordeler blir verdsatt i alle lag av folket, og vår kapasitet gjør dessverre sitt til at en Albækovn ® aldri vil bli noe "allemannseie". Den er eksklusiv, og det skal den være. Som kunde vil dine ønsker være ett bidrag til den unike investering som en håndlaget Albækovn® skal være.


  

Viste du at:
Boligkomforten blir bedre med en Albækovn ®.Du vil oppnå jevnere innetemperatur sammenlignet med en støpegodsovn. Du slipper også å "mate svinet" mer enn ca 2 timer i døgnet hvilket frigjør tid. Matgleden skal man heller ikke glemme. Det er mange flere grunner en dette, så hvorfor utsette livsgleden lengre ?

 


                        Ta
kontakt med oss i dag for realisering av dine drømmer !

                                  Til toppen av siden


Våre sider omtaler albækovn, albækovnen, albaekovn, albaekovnen, finsk, dansk, norsk, masseovn, masseovne, masseovner, steinovn, steinovne, steinovner, bakeovn, bakeovne, bakerovn, bakerovne, ved, vedovn, vedovne, vedovner, ovn, ovner, peis, peiser, peisinnsatser, ildsteder, trepellets, pelletskamin, pelletskaminer, oppvarming, boligoppvarming, mur, murer, muring, fyring, skorsteiner, ildsteder, piper, bjørk, bjørkeved, bøk, bøkeved,