Startside17 VarmeModellerTekniskPriserBakerovn
VedfyringVed mål & effNS4414Om ossKontakt ossLinker




MAT FRA VEDFYRT STEINBAKEROVN

 

 

Mange har opplevd at maten under fjerne himmelstrøk smaker bedre, men det er ikke alltid det bare er råvarene og krydderiene som utgjør forskjellen. Muligens var maten tilberedt i en vedfyrt steinbakerovn ?.



Profesjonelle steinbakerier har kommet til Skandinavia de senere år, og varene derfra regnes ofte som de mest eksklusive i markedet. Med en Albækovn ® kan du selv lage dine brød og kaker på samme måten.

Etter at selve fyringen i Albækovnen ® er overstått, noe som tar ca 2 timer, vil bakerovn delen være varm nok til matlaging i inntil 8 timer*. Temperaturen umiddelbart etter at veden er brent opp er nær 400 C°. Den vil nå falle fort den første timen ned til ca 300 C° for etter ca 3 timer etter vedfyringen og holde ca 250 C. Temperatur på mellom 200- 250 C° vil du ha i perioden 3 til opp i mot 8 timer etter at vedfyringen er overstått.(* temperaturen i ovnen avhenger av husets flate, K verdier, mv. og oppgis med alle forbehold.)

Litt om Pizza
   
En ekte Italiensk pizza har en steiketid på 3-4 minutter, noe som er komplett umulig å få til i en vanlig elektrisk kjøkkenkomfyr. Årsaken er at det kreves en temperatur på ca. 300 C° for at steketiden skal bli så kort. En Italiensk pizza har en tynn bunn med lite, men smakfullt fyll der tomatsaus, ost og oregano er de "originale" ingredienser. Deretter kan du ha på hva hjertet ønsker, men vær sparsom.

En vanlig "feil" mange som lager pizza gjør, er at de har på for mye fyll, i tillegg til at osten kommer på til sist. Osten skal på direkte etter tomatsausen, basta. Konsekvensen av denne feil er spesielt synlig om det benyttes råvarer med mye veske innhold som f.eks. ananas. Om osten legges på til slutt vil ananasen "koke" under osten og vannet som skulle fordampe vekk, trekker nå ned i bunnen og gjør denne bløt og slapp. Husk derfor at fyll med mye veske SKAL ovenpå osten.
 

 

Vi vil løpende legge ut oppskrifter vi selv har prøvd ut, slik at resultatet skal bli best mulig for tilberedning i Albækovnen ®. For tiden eksperimenterer vi mye med brød av forskjellig slag som vi tror vil falle i smak. Oppskrifter kommer. Samtlige    "Originale" Italienske pizza varianter skal også være å finne snart.


Albæk ovnen ® passer like godt til helårsboliger som til landsteder, som til vertshus og restauranter. Vi er oppriktig stolte av vårt produkt som vi etter lang egen erfaring og de beste tilbakemeldinger vet duger....

Se også siden for linker, der du vil finne andre som har vært så hyggelig og dele sin matglede med oss.

Kontakt oss

Til toppen av siden

 

Våre sider omtaler albækovn, albækovnen, albaekovn, albaekovnen, finsk, dansk, norsk, masseovn, masseovne, masseovner, steinovn, steinovne, steinovner, bakeovn, bakeovne, bakerovn, bakerovne, ved, vedovn, vedovne, vedovner, ovn, ovner, peis, peiser, peisinnsatser, ildsteder, trepellets, pelletskamin, pelletskaminer, oppvarming, boligoppvarming, mur, murer, muring, fyring, skorsteiner, ildsteder, piper, bjørk, bjørkeved, bøk, bøkeved,