Startside17 VarmeModellerTekniskPriserBakerovn
VedfyringVed mål & effNS4414Om ossKontakt ossLinkerTEKNIKK 

Kjernen i ovnen som vist til høyre, er som navnet antyder kjernen til det hele,.... nesten.

På din søken etter ovn har du sikker hørt, sett, og lest om utallige ovnsbyggere, og erfart at det er like mange meninger som ovnsbyggere om hva som duger og hva som ikke duger. Ja det er dessverre ett faktum at det fortsatt bygges ovner som kort og godt ikke kan avgi den varmen som veden det fyres med kan gi, men det er ikke kundens skyld.

Kjernen i en Albækovn ® er bygget av den beste ildfaste stein som kan tåle de ekstreme varme påkjenninger år etter år. Til selve kjernen er det KUN håndverks utførelse som duger. Ingen lettvinte halvfabrikata takk. Som en kuriositet kan vi nevne at steinene som benyttes i kjernen på en Albæk ovn ® er brent og knust for så og bli brent igjen hele 17 ganger før materialet anses "dødt" nok til å tåle den varmeutvikling som ovnen produserer. En støpt kjerne vil aldri være av denne kvaliteten.

Vi benytter en byggeteknikk som gjør det mulig og vedlikeholde og eventuelt utbedre skader, uten at hele ovnen må rives. Det er din garanti for god totaløkonomi. Ja vi kan faktisk garantere deg at en eller flere sprekker eller skader vil oppstå, men det er da du skal vite at du valgte rett leverandør.

Masseovn med ett skinnMed en Albækovn "fyrer du ikke for kråka". Flere ovnsbyggere lager ovner med mer enn ett lag utvendig stein,( 2 skinns ovn) noe vi absolutt IKKE anbefaler. Årsaken er kort fortalt at varmeavledningen tilbake til boligen blir for dårlig, med det resultat at oven må fyres mer enn den ene gangen som er nok om du velger en Albækovn ®.

På dette bildet som er fra Boligmessa i Aalborg, Danmark høsten 2004 kan du se at ovnen består av en innvendig kjerne, og ETT "skinn" ( lag) utvendig rustikk tegl. ( klikk på bilde for forstørrelse )
Om ovnsbyggeren snakker noe i retning av at ovnen kjører for fullt først etter ca 2 døgn har du med en 2 skinns ovn og gjøre, og vårt råd er GLEM DET. Det er INGEN av disse som fungerer. Be om referanse til kunde dersom vedkommende påstår at de gir varmen fra seg.

Varme i huset og fornøyde kunder er det vi lever av.
 

Kontakt oss

Til toppen av siden

Våre sider omtaler albækovn, albækovnen, albaekovn, albaekovnen, finsk, dansk, norsk, masseovn, masseovne, masseovner, steinovn, steinovne, steinovner, bakeovn, bakeovne, bakerovn, bakerovne, ved, vedovn, vedovne, vedovner, ovn, ovner, peis, peiser, peisinnsatser, ildsteder, trepellets, pelletskamin, pelletskaminer, oppvarming, boligoppvarming, mur, murer, muring, fyring, skorsteiner, ildsteder, piper, bjørk, bjørkeved, bøk, bøkeved,
KJERNEN

Håndlaget kjerne i den beste ildfaste stein. Steinen er brent og knust hele 17 ganger for at materialet skal være "dødt" nok til å tåle den ekstreme temperaturen som oppstår .

2 Trinns forbrenning

Den første forbrenningen avgir energirike avgasser som settes i turbulens i "bakerovnen", slik at de blandes og en ny forbrenning starter.  (Disse gassene går vanligvis til spille i en vanlig ovn, men det er her mye av energien fra veden ligger)

Denne "etterbrenner" teknikken besørger at nær samtlige gasser fra den første forbrenningen blir forbrent og omdannet til varme ved ca 2000F eller 1050 C°. Deretter går avgassene ut til begge sider og ned de lange røykkanalene som tar til seg varmen for magasinering før de når pipen.